Оновлені функції навчального застосунку «Вивчаю — не чекаю»

У жовтні громадська спілка «Освіторія» та міжнародна організація «War Child Holland» у партнерстві з МОН презентували нові можливості безплатного навчального застосунку дляучнів та учениць 1–4 класів «Вивчаю — не чекаю», які тепер доступні в оновленій версії. Завдяки цьому використання застосунку стане ще зручнішим та захопливішим як для дітей, так і для вчителів.

Мобільний застосунок «Вивчаю — не чекаю» — це інтерактивна гра для учнів молодшої школи, покликана урізноманітнити уроки та стати додатковим джерелом отримання знань. За його допомогою діти вивчають шкільний матеріал, переглядаючи пізнавальні освітні відеоуроки з математики та української мови. А граючи в навчальні інтерактивні мініігри, закріплюють вивчене.

Школярі можуть використовувати застосунок як на очних, так і онлайн-заняттях або для виконання домашніх завдань. Застосунок працює з вересня 2022 року та нині має понад 75 тисяч завантажень. Але донедавна його можна було завантажити тільки на смартфон або планшет.

Відтепер застосунок має десктоп-версію: його можна встановити на комп’ютер та використовувати як додатковий інтерактивний елемент навчання безпосередньо в класі під час уроку.

Крім того, в оновленій версії застосункустав доступним кабінет учителя, завдяки якому педагоги можуть бачити загальний навчальний план, мати доступ до всіх наявних уроків, контролювати процес навчання учня в застосунку тощо.

«Поява десктоп-версії та кабінету вчителя — це відповідь на запит нашої вчительської аудиторії. Учні і вчителі вже встигли полюбити цю навчальну гру, тож ми вирішили створити ще більше можливостей для її використання в навчальному процесі в класі та онлайні. Відтепер вчителі зможуть відстежувати прогрес учнів та використовувати компоненти гри під час уроків. Маю зауважити, що такий функціонал для вчителів у межах міжнародної програми «Can’t Wait To Learn» з’явився вперше, і ми дуже вдячні партнерам з War Child Holland за впровадження цих освітніх інновацій в Україні», — розповіла операційна директорка ГС «Освіторія» Анна Сидорук.

У застосунку також додані нові функції:

  • потокове відео (стримінг): відеоуроки можна буде переглядати не лише попередньо завантаживши, а також як потокове відео. Це «полегшує» застосунок та дає можливість обмежити використання пам’яті мобільного пристрою або комп’ютера.
  • медіапрогравач: відеоуроками тепер можна управляти — поставити на паузу, прискорити перегляд чи повернутися, щоби прослухати певну частину знову.

Оновлена версія «Вивчаю — не чекаю» доступна на App Store та Google Play. Ознайомитись із методичними рекомендаціями та дізнатися, як використовувати інтерактивну гру в навчальному процесі можна за покликанням.

Кiлькiсть переглядiв: 62