Ще більше освітніх ресурсів для дітей

Міністерство освіти і науки України інформує, що спільно зі Смітсонівським науково-освітнім центром сформували і передали матеріали для навчання й розвиткув DLC — цифрові освітні центри.

Ігри, симуляції, електронні книжки про STEAM-освіту — усе це для того, щоб в інтерактивному форматі навчити дітей розуміти складні наукові концепти. Цифрові ресурси спрямовані на конкретні тематики: інженерію, науку про Землю і Космос, фізику, ботаніку, нутриціологію та інші. Діти зможуть будувати вежі, вивчати різноманітні типи комах, дізнаватися, як створюють прогноз погоди, а завдяки своїм знанням у фізиці й інженерії — розв’язувати реальні проблеми тощо.

Усі DLC уже отримали матеріали з покликаннями й QR-кодами. Тож приблизно 45 тисяч дітей матимуть доступ до навчальних і розвивальних ресурсів.

Матеріали мають коротку інструкцію з використання та списки цифрових ресурсів. Вони також містять гіперлінки на ігри, симуляції та електронні книжки, QR-коди, якими можна користуватися під час навчання або дозвілля.

Ці ресурси — наш перший крок співпраці зі Смітсонівським науково-освітнім центром у межах підписаного меморандуму. Далі працюватимемо над інструментами для наукової освіти в школі.

Дякуємо за допомогу у цьому проєкті нашим партнерам Unicef, Save the Children та SaveEd.

Кiлькiсть переглядiв: 42